Become a Member! Events & Conferences Working Group Education Young Scholar Awards

Become a Member!

>> Read more

Events & Conferences

>> Read more

Working Group Education

>> Read more

Young Scholar Awards

>> Read more
News
news top
Aug 25, 2020

In gebieden waar veel mensen een kerk bezoeken of lid zijn van een kerk waren er meer COVID19-gerelateerde ziekenhuisopnamen in de eerste corona-golf (half maart tot en met mei), Dat blijkt uit onderzoek van religiewetenschappers van de Radboud Universiteit, dat op 31 juli gepubliceerd is in het wetenschappelijke tijdschrift Religions.


Lees het nieuwsbericht hier.

Twitter

Nov 11, 2020

Deadlines MA & PHD Awards verlengd

Graag willen wij u bij deze op de hoogte brengen dat de deadline voor het aandragen van kandidaten voor zowel de Gerardus van der Leeuw PhD Dissertation Award als van de Cornelis Tiele MA Thesis Award zijn verlengd tot 15 December 2020. Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als u potentiële kandidaten op de hoogte wilt brengen van deze bijzonder mooie kans om zichzelf verder te profileren?

Voor degenen die nog niet helemaal op de hoogte zijn: De awards worden toegekend aan, respectievelijk, de beste religiewetenschappelijke dissertatie en de beste religiewetenschappelijke MA scriptie. De dissertatie of scriptie dient geschreven te zijn aan een Nederlandse universiteit. In het geval van dissertaties moet verdediging hebben plaatsgevonden tussen 1 september 2017 en 31 augustus 2020, in het geval van scripties betreft het een cijfer registratie in de periode tussen 1 september 2019 en 31 augustus 2020. De thesis of dissertatie hoeft niet binnen een religiewetenschappelijk programma of departement te zijn geschreven, maar dient uiteraard wel aan ons veld bij te dragen.

Meer informatie vind u hier.